Trick Art Museum @I-City

assalamualaikum, hati berhasrat mahu ke kamar beradu tetapi salah pula apabila terupload satu gambar difacebook,terrrrr okay,tak sengaja,muahahahaha...dah alang-alang terrr tu baik mek karang entri dikala mata sipi-sipi mahu terkatup..



jika anda membaca entri photoshoot dibawah entri ini, jangan anggap yang mek tidak mandi tidak ada baju,tapi ini sebenarnya aktiviti lepas photoshoot.. lepas je photoshoot tu terus pulun pegi i-city semata-mata nak cari trick art museum tu, sampai-sampai sana mek tanya "dik free lagi ke free lagi?" kahkahkah...brrrrr,panjang pulak intro nih,dah la..jom layan gambar kat bawah ni....


tiket: rm5
keluasan:8000sqft 2 floor

TRICK ART MUSEUM ini berkonsepkan design 3D yang sangat memukau hati dan limpa,ini serius... tak percaya tengok gambar bawah ni...ianya terletak berdekatan di area old town i-city, kalau malas cari engkorang tanya je abang-abang dan adik-adik hensem kat situ,konfem dorang jawab dengan seikhlas hati ..satu lagi,museum ni baru sahaja dibuka dan tidak ramai yang tahu kan,so apalagi,pergi sekarang :P




taraaaaaaaaaaa! this !


ohman, ayu tak i? ayu tak kawan i? ayu? tepuk dahi tanya dinding..


paling mek suka design 3D ni


yesss! menjadi :P


gambar ni la yang mek terrrrrrrrrr upload tu,terr okay :P


haaaaaaa,tu sahaja..babai ! selamat malam ...mahu jumpa putera yang sanggup bertakhta di hati saya,sekian sahaja dari saya ... engkorang yang minat benda-benda ni semua harus pergi, ratapi setiap design yang dihasilkan,pandai bermain sudut dan warna..ahh sweetnya designer ni, nak ngorat,kihkihkih... 


jangan lupa pergi trick art museum di i-city ye *promoter tak berbayar*.. 



p/s: abaikan muka yang hitam itu,maklong la,efek edit....kan dah hitam muka,wakakakaka

83 comments:

  1. smat!!!kat mana ni??mula2 blank tgk..pas2 baru prasan..hik hik...

    ReplyDelete
  2. salam dan slamat malam..nampak macam real kan dik.:)

    ReplyDelete
  3. SERIUS CUN !!! cantik ! Ohsem okay :D

    ReplyDelete
  4. onieee,
    macam bestttt je sini. nanti nak pegi jugak laaaaa. ;))

    ReplyDelete
  5. wahh. styleeeeeee onie style!

    ReplyDelete
  6. @intanfirdaus247 tulah,onie suka tgk design dia tu,biasa kita tgk kat luar negara kan,ni kat malaysia dah ada,so apa lagi p la terjah,hehe

    ReplyDelete
  7. menariknya! tak penah p lagi :(

    ReplyDelete
  8. tak p lagiii
    tp mcm menarik je. boleh bergambar sampai lebam kan

    ReplyDelete
  9. best la....nanti nak kena p jugak nie

    ReplyDelete
  10. Dik onie sayanggggggg, macam best je! Nak pergiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  11. cm best je.. tingin plak nk pgi haha

    ReplyDelete
  12. waaa....bestnya...nk kena p lg skali la jwbnya...dl p time br2 buka ja

    ReplyDelete
  13. seronotnyaaa...kita nak pegi jugak ahhh! hehehe :D

    ReplyDelete
  14. terbaik.. nk kena ajak hubby gi nie.. mesti ! hahaha..

    ReplyDelete
  15. wah. nice pic.. kat ne ni?? cam syok je nak amik gambar. hehe

    ReplyDelete
  16. kat i-city lorh! kena pergi neh!! XD

    ReplyDelete
  17. ok...dekat je ni... boleh la pergi nanti...

    ReplyDelete
  18. ni yg nk pg sgt ni tp aritu tutup pula..huhu

    ReplyDelete
  19. yeah banyak gambar.. aku suka!!

    aku mesti pegi ni.. tak blh jadi ni hahaha..

    awat hang nampak itam sgt dlm gambar ni larikkkkkk....

    ReplyDelete
  20. @Ash Give wehhhhh,kejam gila kot ayat kau,muahahahaha...tu efek gambar wei,biasa la kamera tak mahal..tu tak ley spot muka jadi putih,satu lagi efek edit,ahak...tu yg tambah hitam,hahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  21. haaaaaaaaaaaaaaaaaa,engkorang mmg kena p, hihi

    ReplyDelete
  22. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  23. salam perkenalan...
    syoknya kalau dapat amek gambar kat situ...
    best2...
    follow blog nie yer...

    ReplyDelete
  24. bestnyer...kat i-city ke onieyy?? baru buka ek..? nape akak tak taw ek...hehhe

    ReplyDelete
  25. cantiknya gmbr2 ni.. serius cun habis!!

    nnti ada masa akk nak pergi jugaklah..

    salam kenal dari kak zana.. akk dtg dr blog kak eida.. nice blog my dear.. keep blogging!

    ReplyDelete
  26. wahhhhh cntiknya n menarik betul lah. :)

    ReplyDelete
  27. semart gler !!!! nak pegi nak pegi nak pegi jugak !!!

    ReplyDelete
  28. adoi. aku baru p ja ritu. ruginya aku tataw pon tmpat ni ada. celah manaaa pulok dah

    ReplyDelete
  29. amboih, feeling angel kau jahhhh >.<

    ReplyDelete
  30. Wahhh wahhh best nya! nak pegi nak pegiiiiii. Kalau onie tak update, kitorang memang tak tau. hukhuk

    ReplyDelete
  31. hmmm.. i city ekk.. rini baru tau... tringin lak nk pg.. heee

    ReplyDelete
  32. @Lynn Hamzah salam perkenalan jugak akakkkkk,hehe..... :D


    @Nory Zoulkefle aah kak,baru je bukak :D

    @Zana Adieyza wahhh,datang dari blog kak eida?terharuuuuuu....thank you ke kak sudi datang blog onie... nanti ajak hubby p naaaaaa,syok layan gambar2 semua ni,hehe


    @Dak Fisha betul awak! cantik :D


    @Azhafizah Md Nor memang osem ! hehe


    @merahitujambu kan kak,cantik,hehe


    @nik ros pegi awakkkkkkkkkkkk,menarik tahu gambar2nya :D


    @cik bulan alaaaaaa,dia tersorok sikit,ada old town kan...belakang barisan old town tu..hujung sekali,memang orang takkan perasan la,hehe...aku malas nak cari,aku tanya je orang yang keje kat i-city tu,abih cite,haha


    @syakey bila lagi ye dak? :P


    @Yui Light yuiiiiiiiii p yuiiiii,syok gambar dia :D


    @zulhilmi tempoyak patut pegiiiiiiiiiiii,heheh :D

    ReplyDelete
  33. haaa
    lu tunggu
    pasni gua upload pict gua kt situ lak


    haha

    ReplyDelete
  34. @syafiqakarim wakakakakakaka ,kau jeles ye dak? :P

    ReplyDelete
  35. onie mcm best jerk 3D. nak jugak p !

    ReplyDelete
  36. wah..nampak real la lukisan-lukisan tu

    ReplyDelete
  37. OMG!! Nanti nak pergi la!! XD

    ReplyDelete
  38. sayanggg, update entry baru laju2 pehlissssss ;p

    ReplyDelete
  39. @nadia malasnya nak updateeeeeeeeeeeeee,busy ngemas rumah ni tak abih-abih,haha

    ReplyDelete
  40. ouh ! saya sangat jeles dengan awak !! tak berkesempatan nak pergi.. ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa,namau jeles ,hihi....awak pun boleh pegi :D

      Delete
  41. wowwwwwww ok akak nak ajak abg nadh pegi sana. wuuuuu tingin nya tinginnya

    ReplyDelete
  42. bestnyaaa. nama je duduk shah alam, perginya tak pernah lagi. hehe :)

    ReplyDelete
  43. hehe, pictures as real as life! this looks like a fun place to go with friends and kids. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yessssss, pictures as real as life,i like :D

      Delete
  44. wow! mcm best jeee. tk sbr nak pegi!!!! hehehe

    ReplyDelete
  45. seems so fun, hope I can go there too :)))

    ReplyDelete
  46. Replies
    1. alaaaaaa,datang lagi ke,sorry tak update entri baru lagi ni,kahkahkah

      Delete
  47. salam onie
    Kena pegi ni..waktu melawat bila? Malam ada ke? Best ni..ta dkat je dgn onie. Onie punck alm erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam,siang hari not sure plak,lupa nak tgk,hahahaha... best tgk gambar 3D,pegi tauuuuu,hehe...aah onie puncak alam,kenapa?

      Delete
  48. mahal ke masuk sini???kat tmpt banyak lampu tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAK LA MAHAL,RM5 JE..TAPI TATAU LA PASNI DAH MAHAL KE,HEHE....YUPPPPP,KT TMPT BANYAK LAMPU TU

      Delete
  49. sero nop g lah sebelum saya habis ngaji. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada transport nak kesana senanglah.... kalau naik bas sampai tak kat sek 7 awop?

      Delete
  50. bestnya. ish ni rasa nak pi ni, hihi

    ReplyDelete
  51. dia sementara punya ke kekal kat situ punya??

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen ^_^