synad2.nuffnang.com.my
Home Dash

10 June 2012

tips memancungkan hidung...

assalamualaikum semua!





okay jom kita teruskan kepada tips bagaimana nak memancungkan hidung :-

1). setiap pagi ! bangun dari tempat tidur korang picit n tarik-tarik la hidung korang sampai merah ke sampai lebam ke dengan menggunakan air suam . kalau tanak guna air suam pon tape . lakukan selama 10 minit tanpa menggunakan air suam dan insyaAllah berkesan .....

2). yang ini mancung dengan menggunakan brush mekap, so...bagi lelaki kalau korang nak try tips ni pun boleh,tak de masalah ....Letakkan jari telunjuk korang di sepanjang bahagian tengah hidung anda. Sisi hidung yang tidak tertutup jari adalah bahagian yang diberi bayangan. Pulaskan bronzer atau eyeshadow warna coklat secara tipis-tipis pada sisi hidung yang tidak tertutup jari tadi..Angkat jari korang kemudian teruskan bayangan anda sampai batas alis,gitu~

3). haaaaaa,korang kalau dah korek hidung tu jangan la ter-over sangat koreknya macam gambar kat atas tu,dari mancung terus besau kau! pastu jangan pulak nak salahkan i,tak kuasa iolssssss ..

4) guna penyepit yang orang buat sidai baju tu, memang berbekas..tapi kesannya haliaoooooooo,haha! mek dah try, memang berbekas,nak mancung punya pasalkan,muehehehe


selamat mencuba!

rasanya digi ada buat contest bersama shaheizy sam,24 pemenang yang bertuah kalau tak silap,tak percaya datang sini 

22 comments:

  1. ada jugak urutan utk mncungkan hidung eh? heheh..

    ReplyDelete
  2. solihin: ada laaaaaa,HAHA....so, nak mancungkan lagi try r tips ni naaa,HAHA

    ReplyDelete
  3. hehehee nak try..idong comot xmancung neyh...teeheeee

    ReplyDelete
  4. dak comot: haaaa,ce try..kot la mancungkan...try n error okay :)

    ReplyDelete
  5. hahaha....awat x kepit idung gna penyepit baju??kih3..gerenti...:)

    ReplyDelete
  6. farah: haaaa,buleh jugak na tips tu,lupa nak tulih ! HAHA

    ReplyDelete
  7. KESIAN PD SAPE2 YG LANGSUNG XTAU PASAL URUTAN UTK MANCUNGKAN HIDUNG.ANYWAY GREAT TIPS;KEEP IT UPP

    ReplyDelete
  8. Hmm , betul ke ni Kak Meaw ? O.o hihihihi . Keyla selalu buat tapi hidung keyla tetap penyek jgk :(

    ReplyDelete
  9. hidung saya mancung,tapelah cancel nak urut2 ni,hehe

    ReplyDelete
  10. post lame eh? siyes bnda ni de dlm draft aku weh. nmpk sngat msg2 nk mancungkan idonk! gagaga

    ReplyDelete
  11. hehe..yes, teknik mekap tu berkesan, tu pun tak ori, nk ori, tarik idung anak masa kecik lama2 mancung dgn sendiri lah tu kot-,-

    ReplyDelete
  12. sepit hidung guna penyepit baju jah

    ReplyDelete
  13. HAHA..boley ke mancung dgn cara tu..klo sye nie dulu pon hidung xdela mancung mana,,ble makin membesar ttbe hidung sye nie da semula jadi mancung..cane tu ?? :D

    ReplyDelete
  14. aku nak bukti keberkesanan tips no.4 oleh onie baru aku berani cube. yg lain lain tu sudah. hahahhaa

    ReplyDelete
  15. betul ke ni
    lehh caya ker petua2 cam ni

    kalau boleh
    nak try jugak lah..

    ReplyDelete
  16. mulai esok kena malkan nih..sebab hidung mek cah kemek...:(

    ReplyDelete
  17. ni tips betul2 ke memain nie..? cam lawak jeaa... :)

    ReplyDelete
  18. Hehe sekali baca macam gurauan, dua kali baca macam ada keseriusan je.. ;D

    ReplyDelete
  19. Wah, ada jugak ye teknik mancungkan hidung.. haha

    ReplyDelete
  20. Boleh try gak teknik nih, Mana tau jadi mcm bintang filem hindustan nnti. Hehe.

    Tapi saya ada tengok kat web orang jual satu produk untuk mancungkan hidung. Tak bole tahan ayat dia "Hidung Penyet Menjadi Mancung". Hehe

    Produk ni nama dia "Nose Up". Antara produk yg terlaris di Jepun. Kepada mana 2 yg berangan nak jadi macam artis korea boleh la cuba.

    Bole tengok kat sini. http://www.malaysiatrendshop.com

    Menarik ayat dia.heheh

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen ^_^